16. apr. 2012

Jordbær cupcakes med chokolade

Disse cupcakes blev virkelig lækre! De ser super søde ud, og så gemmer der sig en lille, frisk overraskelse i midten :)

Jeg vil helt sikkert bruge denne grundopskrift fremover.

Opskrift på jordbær cupcakes med chokolade

12 stk.
115 g smør (stuetemperatur)
120 g sukker
2 æg
130 g mel
1 ¼ tsk bagepulver
¼ tsk salt
2 spsk mælk
1 tsk vanille extrakt
12-15 friske jordbær
100 g hvid chokolade

Forvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft). Pisk sukker og smør sammen i en skål til det er let og luftigt. Pisk æggene i, et ad gangen. Si melet og vend det i dejen sammen med salt og bagepulver. Rør vanille ekstrakt og mælken i til dejen er jævn. Hak den hvide chokolade og rør det i dejen.
Bag kagerne i ca. 17 min., eller til de ikke længere er våde i midten. Lad dem køle ned på en rist.
Efter afkøling skæres et jordbærformet hul i kagen hvor et helt, frisk jordbær sættes i.
Man kan evt. sætte lidt kage fra hullet ovenpå jordbærret - så er de lettere at "glaze".

 

Opskrift på milk chocolate glaze:

Nok til 24 cupcakes
150 g mælkechokolade
1 spsk. Smør
60 g. piskefløde

Smelt smør og chokolade på medium kraft i microovnen, eller over et vandbad til det er helt smeltet. Varm fløden i en lille skål i ca. 15-20 sek. Bland fløden med chokoladen og rør til det er helt glat. Lad glazen hvile ved stuetemperatur i ca. 5-10 min.
Dyp cupcaksene i glazen og ryst overskydende chokolade af.
Denne opskrift er virkelig nem at lave, og glazen er dejlig at arbejde med. På trods af den flydende konsistens, flyder glazen ikke ned ad kanterne på kagerne.

Et tværsnit af cupcakesene. Pyntet med sukkerhjerter fra Dr. Oetker.




Ingen kommentarer: