Jeg vil helt sikkert bruge denne grundopskrift fremover.
Opskrift på jordbær
cupcakes med chokolade
12 stk.
115 g smør
(stuetemperatur)
120 g sukker
2 æg
130 g mel
1 ¼ tsk
bagepulver
¼ tsk salt
2 spsk mælk
1 tsk
vanille extrakt
12-15 friske
jordbær
100 g hvid
chokolade
Forvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft). Pisk sukker og smør sammen i en skål til det er let og luftigt. Pisk æggene i, et ad gangen. Si melet og vend det i dejen sammen med salt og bagepulver. Rør vanille ekstrakt og mælken i til dejen er jævn. Hak den hvide chokolade og rør det i dejen.
Bag kagerne
i ca. 17 min., eller til de ikke længere er våde i midten. Lad dem køle ned på
en rist.
Efter
afkøling skæres et jordbærformet hul i kagen hvor et helt, frisk jordbær sættes
i.
Man kan evt. sætte lidt kage fra hullet ovenpå jordbærret - så er de lettere at "glaze".
Opskrift på milk chocolate glaze:
Nok til 24 cupcakes
150 g
mælkechokolade
1 spsk. Smør
60 g. piskefløde
Smelt smør og
chokolade på medium kraft i microovnen, eller over et vandbad til det er helt smeltet. Varm fløden i
en lille skål i ca. 15-20 sek. Bland fløden med chokoladen og rør til det er
helt glat. Lad glazen hvile ved stuetemperatur i ca. 5-10 min.
Dyp cupcaksene i
glazen og ryst overskydende chokolade af.
Denne opskrift er virkelig nem at lave, og glazen er dejlig at arbejde med. På trods af den flydende konsistens, flyder glazen ikke ned ad kanterne på kagerne.
Et tværsnit af cupcakesene. Pyntet med sukkerhjerter fra Dr. Oetker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar