19. apr. 2012

Rom & Rosin cupcakes

Jeg fik lige lyst til at bage, og efter at have skabt et hurtigt overblik over hvad jeg havde i mit køkken, blev det til cupcakes med rosiner og mascarpone frosting med romessens - især frostingen blev overraskende god.


Opskrift på rosin cupcakes



115 g smør (stuetemperatur)
120 g sukker
2 æg
130 g mel
1 ¼ tsk bagepulver
¼ tsk salt
2 spsk mælk
75 g rosiner
Evt. 1 tsk romessens - alt efter hvor fremtrædende en romsmag man ønsker, frostingen smager jo også af rom.


Forvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft). Pisk sukker og smør sammen i en skål til det er let og luftigt. Pisk æggene i. Si melet og vend det i dejen. Rør romessens og mælken i til dejen er jævn. Bland til sidst rosinerne i.



Bag kagerne i ca. 17-20 min., eller til de ikke længere er våde i midten. Lad dem køle ned på en rist.

Opskrift på mascarpone frosting

250 g. mascarpone
1 dl piskefløde
Ca. 60 g flormelis, men prøv dig frem
1 tsk romessens
Evt. lidt pastafarve
Pisk fløden godt fast og vend derefter mascarponen i. Rør flormelis efter smag i frostingen, og tilsæt romessens samt pastafarve hvis det ønskes.

Kagerne er pyntet med fondant blomster.






Ingen kommentarer: