22. apr. 2012

Vanilje cupcakes med chokolade frosting

Disse cupcakes er hurtige at lave - og det gode er, at ingredienserne er nogle som man oftest har i forvejen.

Denne opskrift bruger jeg som basisopskrift, og den er god hvis man vil eksperimentere lidt med eksempelvis chokolade, frisk eller tørret frugt, farve osv.
Kagerne i sig selv bliver med garanti altid lækre og svampede.


Opskrift på vanilje cupcakes

115 g smør
120 g sukker
2 æg
130 g mel
1 ¼ tsk bagepulver
¼ tsk salt
2 spsk mælk
1 tsk vanilje ekstrakt

Forvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft). Pisk sukker og smør sammen i en skål til det er let og luftigt. Pisk æggene i, et ad gangen. Si melet og vend det i dejen sammen med bagepulver og salt. Rør vanilje ekstrakt og mælk i til dejen er jævn.
Bag kagerne i ca. 17 min., eller til de ikke længere er våde i midten. Vær opmærksom på, at kagerne ikke skal være gyldne på toppen. Lad dem køle ned på en rist.

Opskrift på chokolade frosting (The Hummingbird Bakery) 100 g blødt smør
300 g flormelis
40 g usødet kakaopulver
ca. 3 spsk mælk (opskriften siger sødmælk men jeg brugte letmælk og det virkede fint)

Rør smør, flormelis og kakaopulver sammen. Tilsæt mælk indtil frostingen har den ønskede konsistens.

Her er kagerne pyntet med frysetørrede hindbær. Frostingen er tyllet på med en rund tylle - indrømmet, det ligner lidt at der har været en lille hund forbi som har pøllet på toppen... Haha. Ikke videre appetitligt, så jeg bruger helt sikkert ikke denne tylle til chokoladefrosting igen! :)

 Og selvfølgelig lige nogle stykker med blomster og glitter :)

Tak til Katrine for hjælp til bagning, pyntning og for at have taget nogle super flotte billeder! :)


2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej.
Hvor mange cupcakes bliver der ud af opskriften?
Kh. Jeannette

Helle sagde ...

Hej Jeanette

Der bliver ca. 12 cupcakes :)

Mvh. Helle